Welkom op de website van de Vakgroep Jeugdverpleegkundigen Nederland

Alle jeugdverpleegkundigen moeten trots kunnen zijn op hun vak en dit slagvaardig en proactief kunnen uitdragen in de rol en positie die zij binnen de zorg voor de jeugd hebben! Daartoe maakt de Vakgroep Jeugdverpleegkundigen (voorheen fractie Jeugd) van V&VN zich sterk voor een stevig imago van het vak jeugdverpleegkundige. De Vakgroep is het aanspreekpunt vóór alle jeugdverpleegkundigen en spreekbuis ván alle jeugdverpleegkundigen. De Vakgroep wil het vak jeugdverpleegkunde verder professionaliseren en jeugdverpleegkundigen stimuleren kennis en ervaringen met elkaar te delen.Contact

Wil je contact opnemen met de vakgroep?

Mail naar: jeugd.mgz@venvn.nl

Volg de vakgroep ook op Twitter:

Over de Vakgroep Jeugdverpleegkundigen

Lees hier wie wij zijn en wat we doen als Vakgroep Jeugdverpleegkundigen en bekijk het ledenoverzicht

 

Ambassadeurstraject 2019-2020

In september 2019 start er weer een ambassadeurstraject voor jeugdverpleegkundigen
en OGZ verpleegkundigen met 14 kandidaten. Maar tijdens de zomer periode is er
een laatste kans om nog mee te doen. Dat kan via ambassadeurs.jeugd-ogz@venvn.nl.

In de vlog van Christel Spierings kan je zien wat ze gedaan heeft tijdens het leertraject.


Ambassadeurs voor de Jeugdverpleegkundigen

Ambassadeurs Jeugdverpleegkundigen I

Certificering ‘Ambassadeurs voor de Jeugdverpleegkundigen’

Vrijdag 26 januari hebben deze 16 jeugdverpleegkundigen hun certificaat ‘Ambassadeur voor de Jeugdverpleegkundigen’ behaald. Zij namen deel aan het leertraject met als doel hun persoonlijke leiderschapskwaliteiten te versterken zodat zij, als ambassadeurs, hun vakgenoten optimaal kunnen vertegenwoordigen bij o.a. gemeenten, politiek, (sociale) media en V&VN. Binnen het leertraject zijn zij o.a. in gesprek gegaan met een Tweede Kamer-lid,  volgden een mediatraining, ontwikkelden presenteer- en schrijfvaardigheden en vergrootten zij hun netwerk door contact te leggen met jeugdverpleegkundigen uit heel Nederland om het vak verder te profileren & positioneren. 

Neem een kijkje op de website van de 'Ambassadeurs voor de Jeugdverpleegkundigen'. Je vindt er vlogs, blogs, foto's en verslagen van alle activiteiten van de #JVambassadeur!

Commissie Wetenschap

Een onderdeel van de vakgroep jeugd van V&VN afdeling Maatschappij & Gezondheid is een wetenschappelijke commissie jeugdverpleegkundigen. Deze commissie bestaat uit wetenschappelijk opgeleide jeugdverpleegkundigen, waarvan drie gepromoveerd, uit verschillende regio’s van Nederland. De wetenschappelijke commissie Jeugd buigt zich over de volgende zaken en bezint zich op mogelijkheden om die te realiseren. Lees meer.


Ben je op zoek naar actuele richtlijnen die we gebruiken in de Jeugdgezondheidszorg? Klik op de link.

Naar de richtlijnen van JGZ