Scholing dementieverpleegkundigen

  

Omgaan met mensen met dementie en hun familieleden uit niet-westerse culturen

Na een succesvolle eerste bijeenkomst volgt op 18 januari 2019 een tweede bijeenkomst of Masterclass voor casemanagers dementie social work, dementie- en wijkverpleegkundigen. Vakgroep Dementieverpleegkundigen V&VN MG organiseert in samenwerking met de BPSW de masterclass ‘Omgaan met mensen met dementie en hun familieleden uit niet-westerse culturen’  Deze tweede bijeenkomst organiseren we als beide beroepsverenigingen samen met Breederode Rotterdam.

Locatie; Breederode Hogeschool, Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Tijd;12.30 – 17.00uur

Kosten:€ 95,00

Kwaliteitsregister V&V en BPSW worden aangevraagd.

De verwachting is dat het aantal mensen met dementie met een niet-westerse achtergrond de komende jaren snel zal stijgen. Voor zorgprofessionals is het belangrijk om te beschikken over sensitiviteit om deze families adequaat te kunnen benaderen en begeleiden.

De volgende onderwerpen worden tijdens deze masterclass behandeld:

  • De beleving van dementie en mantelzorg in verschillende culturen en de verwachtingen voor de toekomst.
  • Leren omgaan met het begrip ‘cultuurverschillen’. Door welke bril kijk ik zelf?
  • Kennismaken met familierelaties en zorgverlening bij dementie in niet-westerse culturen, in het bijzonder Turkije, Marokko, Suriname, Caribische Eilanden, Indonesië, China.
  • Ontwikkelen van communicatieve vaardigheden om effectief om te gaan met de zorg voor zowel de persoon met dementie als de mantelzorgers, andere hulpverleners en geestelijk verzorgers.
  • Omgaan met respect voor ouderen, loyaliteit in de familie, taboes, schaamte, gebruiken en rituelen in de palliatieve fase.

Aanmelden kan via deze link;

Beide links verwijzen naar de inlogpagina van V&VN. Ook mensen die geen lid zijn van V&VN kunnen een account aanmaken je wordt dan niet automatisch lid van V&VN. Je kunt via deze link je aanmelden voor bovenstaande bijeenkomst. Voor leden van V&VN; log in met je accountgegevens en meld je aan. Mocht je nou aanmeldingsproblemen tegen komen via bovenstaande links dan graag een email sturen naar dementieverpleegkundigen.mgz@venvn.nl