Artikelen

Verpleegkundig specialist Connie Rijlaarsdam ‘meest invloedrijk’

Verpleegkundig specialist en V&VN-lid Connie Rijlaarsdam is de ‘Meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid 2016’. Dat werd op woensdag 12 april bekend gemaakt tijdens het Nationaal Congres Volksgezondheid. Connie werkt bij de GGD Hart voor Brabant. Zij ontwikkelde het programma ‘Anticonceptie bij kwetsbare ouders’. Het programma helpt kwetsbare ouders om in deze fase van hun leven géén kind te krijgen. Op vrijwillige basis, met een proactieve persoonlijke benadering en maatwerk.

Keuze voor menselijkheid
Connie Rijlaarsdam: "Fantastisch dat ik het ben geworden! Wat een eer. Het geeft mij zeer veel energie dat iedereen met wie ik samenwerk overtuigd is van het belang dat we anders moeten, maar vooral ook anders kunnen handelen. Van origine ben ik verpleegkundige. En dat ben ik nog steeds, in hart en nieren. Ik kies voor de menselijkheid, zeker bij de kwetsbaren van onze samenleving. Het is mijn grote wens dat dit programma landelijk wordt ingevoerd. Ik hoop dat deze titel daaraan een bijdrage kan leveren!”

Methodiek
Het programma dat Connie in Tilburg en in Rotterdam startte, krijgt veel landelijke aandacht en navolging. Op dit moment werkt de GGD aan het neerzetten van een robuust programma en een uitgewerkte methodiek, die overal verder toegepast kan worden.

Lees hier het blog van Connie Rijlaarsdam over haar werk


Gepubliceerd:13-04-2017
Aantal keer bekeken:212

Reactie(s)
Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: