Artikelen

Vijfde ambassadeurstraject wijkverpleegkundige van start

Er komt een vijfde ambassadeurstraject voor de wijkverpleegkundige en de casemanager dementie. Dat heeft het bestuur van de afdeling Maatschappij & Gezondheid besloten. 

Ambassadeurstraject
Om wijkverpleegkundigen een goede gesprekspartner op zowel lokaal, regionaal als landelijk gebied te laten zijn hebben V&VN en ZonMw in 2013 een scholingstraject gestart. Daarin ontwikkelen wijkverpleegkundigen in acht maanden tijd persoonlijke én leiderschapskwaliteiten om zodoende hun vak op inhoudelijke wijze onder de aandacht te brengen. De ambassadeurs  behartigen belangen, lobbyen en onderhandelen in het belang van de beroepsgroep. Zij zijn met partijen in het veld in gesprek over positionering en financiering van de wijkverpleegkundigen. De ambassadeurs zijn actief met presentaties, debatten, scholingen en politieke bijeenkomsten door V&VN Verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid en hun eigen organisaties. Intussen zijn de in totaal 50 ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige vaak in de media te vinden. Zo was één van hen onlangs nog op het NOS-journaal en ging een andere ambassadeur afgelopen najaar in gesprek met onze koningin

Casemanagers dementie
Het leertraject is niet alleen voor wijkverpleegkundigen. Ook casemanagers dementie kunnen zich voor dit leertraject aanmelden. naar de casemanagers dementie. Logisch: wijkverpleegkundigen en casemanagers dementie hebben immers veel overeenkomsten in zowel de beroepsuitoefening als in de wijze waarop hun zorg wordt gefinancierd. Ook voor dit vijfde leertraject worden casemanagers dementie nadrukkelijk uitgenodigd om zich aan te melden.

Informatiebijeenkomst

Wil je meedoen met het vijfde  traject?  Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op 2 mei a.s. Je krijgt daar alle informatie over het ambassadeurstraject, de selectieprocedure en voorwaarden voor deelname. Aanmelden kan door een email te sturen naar: a.wijkverpleging@venvn.nl.
De informatiebrochure is hier te downloaden.

Wil je meer lezen over de ambassadeurs, kijk dan ook eens op de thema-pagina van de ambassadeurs

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Wijkverpleegkundigen, Nieuws casemanagers dementie

Gepubliceerd:04-04-2017
Aantal keer bekeken:1436

Reactie(s)
Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: