Artikelen

Eerste Susan Koeman Award uitgereikt

Tijdens de jubileumbijeenkomst op 23 maart jl. werd Susan Koeman, lid van de vakgroep Reizigersadvisering op bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Vanwege haar enorme inzet voor de erkenning van de beroepsgroep ontving  zij als eerste de naar haar vernoemde 'Susan Koeman Award'.

Ontstaan vakgroep reizigersadvisering

In 2004 werd er een informeel platform voor verpleegkundigen opgezet die als taakgebied reizigersadvisering hebben. Dit werd geïnitieerd vanuit het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering door Susan Koeman, verpleegkundig consulent. Zij nam hierin het voortouw samen met een aantal andere verpleegkundigen. Dit platform fungeerde als netwerk van verpleegkundigen die werkzaam waren in de reizigersadvisering en hield zich bezig met de ontwikkeling van de professie.

In maart 2007 heeft het informele netwerk zich verenigd in de Commissie Reizigersadvisering en zich aangesloten bij Verplegenden en Verzorgenden Nederland (V&VN); destijds onderdeel van de afdeling Verpleegkundigen Openbare Gezondheidszorg, nu als vakgroep reizigersadvisering bij de afdeling Verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid. Susan Koeman was voorzitter tot 13 mei 2008.

 

De Susan Koeman award

Vanaf 2004 tot heden is er, zowel nationaal als internationaal, enorm veel gerealiseerd en in gang gezet. De stuwende motor achter alles is Susan Koeman, die altijd bezig is geweest om erkenning te krijgen voor onze beroepsgroep.

Zij heeft dit met trots en passie gedaan, met vasthoudendheid, zeer betrokken, professioneel, zeer gemotiveerd, overtuigend naar anderen toe en overtuigd van het belang voor onze vakgroep. Susan is altijd zeer inspirerend geweest; een voorbeeld voor anderen.

Het leven van Susan heeft een onbegrijpelijke wending genomen. Als erkenning en ter nagedachtenis voor wat zij in de afgelopen jaren heeft neergezet wil de vakgroep deze Susan Koeman Award iedere 2 jaar uitreiken aan een reizigersverpleegkundige die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de beroepsgroep.

Eerste exemplaar van de Award uitgereikt
Donderdag heeft de vakgroep tijdens het jubileum symposium 'het reisadvies toekomstproof' het eerste exemplaar van de Susan Koeman Award
uitgereikt aan Susan Koeman zelf. Helaas kon zij niet lijfelijk aanwezig zijn bij de uitreiking, maar via een skypeverbinding lukte het om Susan toe te spreken in het bijzijn van een grote groep reizigersverpleegkundigen. De award, een prachtig keramisch beeld vormgegeven in de kleuren van V&VN, de bijbehorende oorkonde én een prachtig boeket bloemen zijn diezelfde dag nog bij een zeer verraste Susan thuisgebracht.

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Reizigersadvisering

Gepubliceerd:29-03-2017
Aantal keer bekeken:643

Reactie(s)
Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: