Scholing dementieverpleegkundigen

Na succesvolle eerdere bijeenkomsten volgt op donderdag 18 april en op dinsdag 25 juni 2019 de derde en vierde masterclass voor casemanagers dementie social work, dementie-en wijkverpleegkundigen. Vakgroep Dementieverpleegkundigen V&VN MG organiseert in samenwerking met de BPSW en Windesheim en AVANS + deze Masterclasses; 
      

Masterclass; Gezamenlijke besluitvorming in de wijk. 

Is wat we adviseren aan mensen met dementie en hun mantelzorgers altijd het goede? We doen dit door samen in gesprek te gaan maar kan iedereen zich hierin volledig vinden? We gaan over dit onderwerp een masterclass aanbieden. Mensen met dementie en hun naasten hebben te maken met voortdurende veranderingen in hun leven. Dit vraagt om het maken van keuzes over bijvoorbeeld wonen, activiteiten, relaties, financiën en zorg. Hoe komen ze samen met hun naasten en betrokken hulpverleners tot dergelijke keuzes?

Dr. Leontine Groen - van de Ven, onderzoeker Innoveren met Ouderen zal op donderdag 18 april een hele middag verzorgen. 

Locatie; Windesheim, Campus 2, 8017 CA Zwolle

Tijd; Donderdag 18 april; 12.30 – 17.00 uur

Kosten:€ 95,00

Kwaliteitsregister V&V en BPSW worden aangevraagd.

Aanmelden kan via deze link

Masterclass; Levenseinde bij dementie

Tijdig spreken over het levenseinde bij mensen met dementie is niet makkelijk maar wel noodzakelijk. Het kan voorkomen dat het te laat is om belangrijke zaken te bespreken. Maar hoe begin je het gesprek? Welke woorden gebruik je? en welke vragen kun je stellen om de verwachtingen van je cliënt en zijn of haar naasten over het levenseinde te verkennen?

Saskia Danen, gezondheidswetenschapper en verpleegkundige (niet praktiserend) kent ze de gezondheidszorg van binnenuit. 

Locatie; AVANS+ Heerbaan 14-40, 4817 NL Breda

Tijd Dinsdag 25 juni; 12.30 - 17.00 uur

Kosten € 95,00

Kwaliteitsregister V&V en BPSW worden aangevraagd. 

Aanmelden kan via deze link