Artikelen

Vijf jaar ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige

Op 11 september is de 5e groep ambassadeurs voor de wijkverpleging gestart met het succesvolle leiderschapstraject 'ambassadeur voor de wijkverpleegkundige'. 13  wijkverpleegkundigen uit het hele land en 2 casemanagers dementie gaan de komende 9 maanden met elkaar aan de slag om persoonlijke  én leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Belangrijk doel is om wijkverpleegkundigen een goede gesprekspartner te laten zijn, zodat er niet meer wordt gepraat over wijkverpleegkundigen maar met wijkverpleegkundigen. De ambitie van de ambassadeurs is om zelf hun vak op inhoudelijke wijze goed onder de aandacht te brengen.

 

Het eerste scholingstraject startte in 2013 op initiatief van V&VN M&G, in samenwerking met ZonMw, om wijkverpleegkundigen een goede gesprekspartner te laten zijn. De ambassadeurs behartigen belangen, lobbyen en onderhandelen in het belang van de beroepsgroep. Zij gaan met partijen in het veld in gesprek over de inhoud en waarde van hun vak.  Maar ook over de positionering en financiering van de wijkverpleegkundigen. De ambassadeurs zijn actief met presentaties, debatten, scholingen en politieke bijeenkomsten georganiseerd door V&VN Verpleegkundigen Maatschappij & Gezondheid en binnen hun eigen organisaties. Monitor

De resultaten van de trajecten op de kwaliteit van zorg zijn door Bureau Lambregts geïnventariseerd in het rapport Monitor 2014- 2515 Ambassadeurs voor de wijkverpleegkundige. Volgens het rapport dragen de ambassadeurs bij aan het verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg in hun organisatie. Ook worden ze door hun zorgorganisaties vaak ingezet bij zorginhoudelijke overleggen en voorlichting aan het publiek.

Lees meer over het ambassadeurstraject op de themapagina 
Volg de ambassadeurs op twitter: @iambassdeur

 

 

 

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Wijkverpleegkundigen, Nieuws casemanagers dementie

Gepubliceerd:12-09-2017
Aantal keer bekeken:195

Reactie(s)
Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: