Artikelen

Jeugdverpleegkundige workshops op internationaal congres EUSUHM

Van 6 tm 8 september 2017  vind het tweejaarlijks Europees Congres voor Jeugd- en schoolgezondheidszorg EUSUHM  plaats, dit keer te Leuven/ België.


Het expertisegebied jeugdverpleegkundige nu ook beschikbaar in het Engels!

V&VN, Afdeling M&G, vakgroep Jeugd zal tijdens dit congres zowel op 7 als op 8 september een workshop verzorgen.

Op 7 September ism het CLB uit België een workshop met als titel `YouthHealth Nurses and the European Framework´. Met enerzijds als doel het inspireren van de deelnemers om een eigen expertisegebied te ontwikkelen en anderzijds het ontdekken van mogelijkheden  voor een gemeenschappelijk framewerk van kwaliteitstandaarden en competenties voor de YHC nurse. 

Mede in verband met deze workshop zijn zowel de Nederlandse als de Belgische versie van het expertisegebied Jeugdverpleegkundige in het Engels vertaald.


Samenwerken binnen de JGZ

Op 8 september verzorgt de vakgroep samen met de AJN een workshop over de samenwerking zoals beschreven in de positon paper Samen voor de Jeugd  "Youth Health Care and its professionals. Indispensable cooperation of doctors, nurses, nurse practitioners and assistants. what about your contry"  Deze workshop gaat over de meerwaarde en de toegevoegde waarde van samenwerking tussen verschillende disciplines.

Daarnaast zijn er nog veel meer interessante lezingen en workshops waaronder ook een workshop over "de ontwikkeling, resultaten en implementatie van de SPARK".

 

Onze wens is dat er zoveel mogelijk jeugdverpleegkundigen aanwezig zijn!

 

Vind meer artikelen in vergelijkbare categorieen Nieuws Jeugdverpleegkundigen

Gepubliceerd:09-08-2017
Aantal keer bekeken:67

Reactie(s)
Geef je reactie

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: